Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Деси  (Прочетена 206990 пъти)

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #120 -: 31-10-2009, 11:32:57 »

Ами да аз с часовете винаги съм си много стриктна! ;D
Между другото да попитам за люцерната. От 2дни съм я оставила да покълне, но почти нищо нe е излязло. Пролетта и лятото си растеше скорострелно. За известен период от време престанах, но сега е много трудно. Досега да беше пораснала наполовина от необходимото. Може би вкъщи е студено за тези кълнове. На вас случвало ли ви се е подобно нещо? ::)
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #121 -: 31-10-2009, 15:32:22 »

Деси, може би наистина й е студено. Незнам, не искам да се правя на голям спец. При мен люцерната пораства най-лесно. Накисвам семената и оставям натъмно да престои едно денонощие в шкафа. После я слагам в уреда за покълване /или в друг съд, но уреда специално за люцерната на мен ми е много лесен/. И така  2-3 пъти /а някой път, щото ми е кеф и повече пъти на ден измивам кълнчетата/ и продължавам да я държа на тъмно. После я изкарвам на светло - само да не е на директна светлина, на стайна температура и в зависимост кога ще я хапвам, продължавам да я поливам на светло. Някой път като вече няма накъде да расте, а не ми се яде добре я отцеждам и слагам в хладилника в кутия.
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #122 -: 31-10-2009, 17:24:02 »

Аз досега никога съм нямала проблеми с люцерната. Явно наистина й е студено и ще отнеме доста време докато стане за консумиране.
Днес менюто беше:
20мин.кростренажор
8.00-2ябълки
10.00-1банан :Appetit_4:
12.00-чепка грозде и 7ореха
17.00-салата от зеле, моркови, зелен пипер, целина, червен лук, домат и макадамов дресинг. Стана супер вкусна. :essen:
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #123 -: 01-11-2009, 12:15:10 »

Деси, заради температурата е ;) Ето малко инфо:

Eто някои основни изисквания при покълването на различни семена/време за престой във водата;време за покълване;препоръчителна температура /
1.Овес-12 ч.;3 дни;19-27 град.
2.Просо-8-10 ч.;3 дни;21-27 град.
3.Царевица-12-20 ч.;2-3 дни;19-29 град.
4.Ечемик-12 ч.;3-4 дни;19-27 град.
5.Грах-12 ч.;3 дни;10-22 град.
6.Фъстъци-14 ч.;3-4 дни;19-29 град.
7.Тиква-10 ч.;2-3 дни;18-29 град.
8.Ориз-12 ч.;3-4 дни;13-27 град.
9.Ръж-12 ч.;2-3 дни;10-22 .град.
10.Сусам-4-6 ч.;1-3 дни;19-27 град.
11.Люцерна-4 ч.;6-7 дни;19-27 град.
12.Жито-10-12 ч.;2-5 дни;19-27 град.
13.Сминдух-10-12 ч.;3-4 дни;21-27 град.
14.Соя-12-24 ч.;3-6 дни;10-22 град.
15.Фасул-12-24 ч.;2-6 дни;19-29 град.
16.Леща-12-24 ч.;3-4 дни;19-27 град.
17.Нахут-12-24 ч.;3-5 дни;10-22 град.
18.Слънчоглед-4 ч.;1/2-2 дни;13-27град.
Най-добре е да се опитате да поддържате температура 18-22 град. и влажност 60-70%.При ниски температури семената няма да покълнат или ще покълнат много по-бавно, а при високи температури могат да мухлясат.

източник: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=190.msg382#msg382
« Последна редакция: 01-11-2009, 12:17:38 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #124 -: 02-11-2009, 08:38:09 »

Петко, много благодаря за информацията!  :flowers2:Явно наистина им е студено на моите кълнчета. Растат но супер бавно.
Вчера менюто беше:
7.00-ябълка и шепа черно грозде
9.00-гранола бар
13.00-салата от домат, краставица, пипер, лук и зехтин.
По-късно ходих на сауна. Супер ми се отрази!
17.00-банан :Appetit_4:
Вечерта си хапнах слън.семена.
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #125 -: 03-11-2009, 17:08:37 »

Да си запиша вчерашното меню:
8.00-ябълка и чепка грозде
10.30-гранола бар
11.30-12.30-фитнес
банан
15.00-ябълка
17.00-салата от зелена салатка, спанак, пр.лук, настъргано малко червено цвекло и морков и дресинг от зехтин и нат.ябълков оцет+сьомга
20.00-5шок.трюфела
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #126 -: 04-11-2009, 18:07:57 »

Вчерашното меню беше:
9.00-голям фреш от ябълка, морков, чевено цвекло и грозде
12.00-500мл.бадемово-бананов шейк
18.00-голямо смути гуакамоле
Днес:
8.00-ябълка и грозде
10.30-гранола бар
фитнес
12.30-банан
15.00-2малки ябълки
17.00-салата от спанак, маруля, 1/4авокадо, 2домата пр.лук и шепа скариди+дресинг от зехтин, горчица, балсамико и сух босилек.
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #127 -: 05-11-2009, 17:58:15 »

Днес:
20мин.кростренажор
8.00-ябълка и чепка грозде
12.00-сусамово-ленен-бананов шейк
15.00-2ябълки
17.00-салата от броколи, домати, червен лук, маслини, зехтин и лим.сок и 1сурово елдено хлебче с авокадо.
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #128 -: 07-11-2009, 15:54:46 »

Вчерашното меню:
9.00-ябълка и грозде
10.30-гранола бар
11-12.30-йога
13.30-банан
16.00-ябълка
17.00-салата от зеле, морков, зелена пиперка, целина, домати, зехтин, ябълков оцет, слън.семена и 1сварено домашно яйце.
Днес:
20мин.кростренажор
9.00-1/2ананас
10.30-ябълка
12.00-салата от 1банан, 1манго, 1/2авокадо, лим.сок, 1ч.л.мед и кокосови стърготини. Стана супер комбинация!
15.30-ябълка
Вечерята ще бъде салатка от царевица, 1/2авокадо, домати, червен лук, лим.сок и зехтин. :essen:
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #129 -: 07-11-2009, 17:54:36 »

Деси, направих си твоето Гранолабарче  :Content_22: супер е
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #130 -: 11-11-2009, 08:16:47 »

Даниелче и на мен много си ми харесват гранола барчетата. Хапвам си ги преди фитнес и ми дават много енергия.
Вчерашното ми меню беше:
20мин.кростренажор
8.30-ябълка и чепка грозде
11.30-600мл.бадемово-бананов шейк подсладен с фурми
15.00-2малки ябълки
17.30-гуакамоле със сурови царевични крекери
20.00-шоколадови трюфели
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #131 -: 16-11-2009, 19:49:26 »

Чудих се къде да го напиша и реших, че ще е най-добре в дневника ти. :)
Много ми харесва снимката на новия ти аватар. Изглеждаш различно- сякаш кипиш от енергия и лъчезарна. Не мога да го опиша точно, но в първия момент като я видях, си казах: Ауууу колко е хубава!  :flower:  :love_006 - emotloader:  :flowers2:
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #132 -: 16-11-2009, 21:09:49 »

Ехееее, Деси голяма си мацка! :Content_14:
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #133 -: 16-11-2009, 22:04:05 »

и аз си казах Уауууу  :peperudi: супер си Деси  :fluretaa:
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #134 -: 16-11-2009, 22:08:07 »

И аз така...направо ставаш за рекламно лице на суровоядците - лъчезарна, щастлива, витална, красива :Content_22:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

canat

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 524
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #135 -: 16-11-2009, 22:14:35 »

Снимката е наистина впечетляваща! А ти Деси, приличаш на Пролетта' на нея! :flower:
Активен

Svetlio

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #136 -: 16-11-2009, 22:32:23 »


Много ми харесва снимката на новия ти аватар. Изглеждаш различно- сякаш кипиш от енергия и лъчезарна. Не мога да го опиша точно, но в първия момент като я видях, си казах: Ауууу колко е хубава!  :flower:  :love_006 - emotloader:  :flowers2:

Странно....и моята реакция е такава. :pensif_29:Всъщност нищо странно няма,хубавото си е хубаво  :Content_22:
Активен

Radula

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #137 -: 16-11-2009, 23:32:04 »

Присъединявам се към бандата - ПРЕКРАСНА СИ, Деси!  :Content_22:
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #138 -: 17-11-2009, 18:20:40 »

Много сте мили! Много благодаря за комплиментите! Направо си изчирвих като ги прочетох! :fluretaa:
Аз от няколко дни ходя на очни и всеки ден си пълня чантата с ябълка, банан, пакетче микс сурови ядки със стафиди и шише вода. Tова си хапвам през деня. А вечер салата с нещо друго. Днес салатата беше от домат, краставица, зелена пиперка, червен лук, зехтин, риган и маслини и 2 сурови елдени хлебчета, намазани с бадемово крема сирене. :essen:Беше много вкусно!
Активен

ДарбиМак

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #139 -: 18-11-2009, 13:43:43 »

Деско, я да се включа в рефрена  :whistling2 - emotloader:  Наистина си много красива. И остави това, ами си много лъчезарна и от теб лъха свежест и любов  :love_006 - emotloader:  Пожелавам ти да запазиш това  :peperudi:
Активен
Намасте :)
 

Страницата е създадена за 0.25 секунди с 21 запитвания.