Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на ДарбиМак  (Прочетена 136105 пъти)

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневникът на ДарбиМак
« Отговор #340 -: 26-10-2009, 04:58:19 »

Дарби, не знам защо така се е случило с амаранта. Моят е от България, на тази фирма:
http://www.hope-bg.com/index.php?pp=products
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #341 -: 04-11-2009, 13:33:11 »

На чайове, сокове и плодове съм от 21-ви октомври.  :Content_22:  Мислех да се прочиствам 10 дни. Инициативата за 3.11. промени графика ми  :surpris_23:  Вчера бях само на три чая  по причина, че цял ден се шматках  из  улиците и нямаше къде да си направя сок. Днес се чувствам много отъняла и съвсем бодра, тъй че смятам да продължа до 20-тия ден.
Менюто ми днес е също много оскъдно - досега съм изпила 1/2 л топла вода с 2 с.л. ябълков оцет, 1 чай от бял равнец с лъжица мед, 1 чепка грозде.  Пак съм в движение и пак ще си остана на чай до довечера.
Отслабнах с 4 кг, а това за мен е много. Бях 63, сега съм 59  :surpris_22:  Вече изглеждам кльощава  :Confus_3:
Активен
Намасте :)

megusta

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 123
« Отговор #342 -: 04-11-2009, 13:42:03 »

Поздравления Дарби.
И аз съм на 59. Почнах от 67 обаче. В началото на миналата седмица като заковах на 62 та чак до онзи ден. Реших че ще си ходя дебела. Надявам се да нормализирам на 60-62 не повече. Както и да е...
Важното е, че се чувствам добре. Ти как си, виждам енергия не ти липсва.
Аз все още бухам и нямам глас, но като цяло това боледуване мина доста леко.
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #343 -: 04-11-2009, 14:45:09 »

Мегуста, благодаря :)  добре съм  :Content_22:
Около мен всички са болни. В офиса в къщи ... Днес на работа ни раздадоха маски за да ходим с тях. Обаче аз не си я слагам. Изобщо нямам никакви симптоми на настинка или грип. Сина ми в къщи яко бухаше. В петък го натиснах в един леген с гореща вода, чай, лимон, разтрих го с разтвора от дафинов лист (ракия и дафинов лист), който си правих за глезена, изпотих го няколко пъти. Сега е здрав и доволен, че си кара грипната вакания на крака.
Аз съм висока 168 см и 59 кг са ми критичния минимум. Обаче ще отслабна до 56. А най-добре се чувствам на 61-62 кг.
Активен

megusta

• Full member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #344 -: 04-11-2009, 15:10:03 »

Мен щерката ме разболя - нали е на 3+ всеки грип и се лепва. Чайчета, гореща вода с морска сол, разтривки инхалации, плодове и сокове - това са ни лекарствата + някоя и друга хомеопатична гранула. Ама пусто нали е малка все се затлачват нещата за повече от седмица. Този път и мен ме тръшна.
...
Ох прегреших преди малко с няколко розички карфиол и сега се чудя дали да не го броя първи ден захранване...
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #345 -: 04-11-2009, 15:41:30 »

Така като чета на какви килограми за каква височина се чуствате добре, ми става странно...но явно си е до структура. Аз съм към 165см. В 11 клас бях 65 кг и се имах за пълна. На 30 г на 65 кг обаче въобще не изглеждам като когато бях 18 годишна- сега изглежда много по-..разплуто някак. И на 62кг не ми е добре. Между другото точно след бала за 3 месеца свалих 11 кг, и на 54кг бях просто манекенка, без 10 см във височина  :Content_4 - emotloader: Тьй че за мен около 58 до 60кг са идеалния вариант, нищо че баба ми смята че ставам прозрачна  :Content_4 - emotloader:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #346 -: 04-11-2009, 15:52:36 »

Ваксинирана ли е и с какво я храниш?
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

megusta

• Full member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #347 -: 04-11-2009, 16:27:33 »

Дарби, сори че ти нахлухме в дневника, ама кво да прайш - родители...
Бенато, спрях ваксините но късно - пентаксим последната игла не съм слагала, както и ваксината за паротит-морбили-рубеола. Това от задължителните съм пропуснала, а тия по желание разни противогрипни и други хич и не смятам.
С кво я храня - ами всичко си яде... шоколада само ограничавам и съм забранила всякакви джънкове от сорта на вафли и тям подобни - от сладкото в момента осново тахомед и бонбонки с тахан, сухи плодове...
Зеленчуци яде всякакви и то ги предпочита сурови пред готвени, ядки обожава - сурови отново, плодове никога не отказва. Почна да си хапва и "паячета" - кълнове.
Мляко и млечни не обича - само кашкавал и понякога прясно мляко с какао.
Месце си набива обаче и риба - гледам да са качествени и не тлъсти.
Кво да ти кажа, не е от много ящните - 15кг за нейните 108см - абе добре си е детето. Само тези вечни сополи и болести ми вземат здравето.
Активен

megusta

• Full member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #348 -: 04-11-2009, 16:28:31 »

продължавам в моя дневник, Дарби - благодаря за гостоприемството :flowers2:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #349 -: 04-11-2009, 18:33:57 »

Тьй че за мен около 58 до 60кг са идеалния вариант, нищо че баба ми смята че ставам прозрачна  :Content_4 - emotloader:
Баба ти да види мен :Content_4 - emotloader:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #350 -: 05-11-2009, 00:12:54 »

Дарби, беше писала на Дани преди десетина дни да не се мъчи да покълва просото, че няма да стане. Аз пробвах, ама също не стана. Знаеш ли защо така? Стоят си топченцата във водата, вече гледам доста са омекнали, направо ще се разкашкат. Но кълнчета няма. Какво бъркам?
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #351 -: 05-11-2009, 06:29:28 »

Вал, не го мъчи. Няма да стане, аз писах и при Даниелчето. Белено е.

Мегуста, много добре си направила. Дъщеря ти на кг и ръст си е супер. За храната, както описваш, Маги по същия начин се хранеше горе долу, когато беше на 3год. Чрез сополите организма се чисти. Въпросът е да не преминава в разни усложнения.
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #352 -: 05-11-2009, 11:22:37 »

Вал, въпреки, че не са покълнали пак можеш да ги използваш. В крекери, в салатки, смесени с плодове и други разни комбинации.

Аз какво да пиша за моето меню... То е ясно:
чай, сок, плод, чай, плод, чай...
Почнаха да се обаждат стари болежки. ЯВно се прочистват шлаки.
Боли ме рамото (паднах с колелото преди няколко години и го навехнах), боли ме глезена (многократно е навяхван), кашлям отхрачваща кашлица (боледувала съм от асма)  :Confus_3:
Активен

megusta

• Full member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #353 -: 06-11-2009, 10:04:03 »

Дарби, една сауна с масаж ще ти дойде супер!
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #354 -: 06-11-2009, 13:57:41 »

Айййййййй, да ви кажа кво ми се случи вчера...
Аз нали гладувам вече 17 дни. Вчера следобяд като почнаха да ме болят мускулите и костите. После почнаха студени тръпки и до вечерта вдигнах температура. Първо беше 37,5 и стигна до 38. Още като се върнах от работа синаправих лимон с мед. После пих чай с мед. И докато вдигах температура си мислех дали този плодово-чаен режим няма да ми изиграе лоша шега и грипа да ме тръшне с цялата си сила и злононамереност. В  къщи естествено ме охулиха. Предлагаха ми парацетамол, тайлол хот, тамифлу и всякакви други гадости на фармацевтичната промишленост. Аз извадих тежката артилерия - кило грейпфрути, кило портокали и кило лимони. До сутринта почти цялото количество го изпих във вид на сок. Разбира се тази сутрин нямам нито температура, нито някъде ме боли. За всекислучай си останах в къщи за да не дърпам дявола за опашката.
Та! Който получи симптоми на грип да не се шашка, а да остави организма си сам да се справи с вируса. А соковете от цитрусови плодове са толкова вкусни  :Appetit_17:
Днес менюто ми ще е цитрусово  :essen: 
Хапнах и чепка грозде :)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #355 -: 06-11-2009, 14:06:02 »

Не е грип,изчистила си се от нещо старо,споко :)
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #356 -: 06-11-2009, 15:52:09 »

Ай, Бенато, хвърли постижението ми на земята и го стъпка с крака  :Content_4 - emotloader:
Абе и аз си помислих, че чистя нещо старо, но по героично ми се струва дасъм се справила с грипа  :Content_4 - emotloader:  :Content_4 - emotloader:  :Content_4 - emotloader:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #357 -: 06-11-2009, 16:04:05 »

Че то пак си е героизъм,да изчистиш нещо старо е върхово постижение.Право в десятката. :laugh:
Активен

GO GREEN

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #358 -: 06-11-2009, 16:06:53 »

е уби ме с тия емотикони  :Content_14:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #359 -: 06-11-2009, 16:17:57 »

Човек без работа

Първия глад правих на сокове,бил съм колкото Нико,сигурно,на 17.
Активен

GO GREEN

Страницата е създадена за 0.058 секунди с 22 запитвания.