Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на ДарбиМак  (Прочетена 136101 пъти)

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
Re:Дневникът на ДарбиМак
« Отговор #300 -: 19-10-2009, 19:26:40 »

Честита рожденничка,лелче :flowers2:
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #301 -: 20-10-2009, 13:37:16 »

Приятели, благодаря ви много за пожеланията :) Да сте здрави и щастливи всички и добрината да ви се връща стократно   :peperudi:  :Content_22:
Снощи имаше купон у нас. Песни, танци, тра-ла-ла....  :Content_14:  Най-хубавото е, че времето се оправи и слънцето се показа из зад гъстите облаци  :Content_22: 
Да кажа ли с какво прегреших снощи?  Изпих 100 гр. бира  :Confus_3:   и една глътка Бейлис  :Confus_3:  :Confus_3:  :Confus_3:   и пуших наргиле  :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:   Ама пък ако знаете каква хубава дъщеря съм родила  :Content_4 - emotloader:  как да не злоупотреби човек с нещичко  :whistling2 - emotloader:
Обаче истински преядох, но само със сурова храна - патладжаненото мезе  :essen:   (свърши  :surpris_25:); карфиол в маринатата на патладжаненото мезе (не стана хубаво, но с биричката вървеше), салата от: цвекло, маркови, чесан, магданоз; всичко това с 4-5 житни кракера;  после обилно ядох десет (май вече го описах: смес за бонбонки Рафаело сипана в стъклени купички, отгоре натрошени бадеми, а най-отгоре бананов сладолед с рожково брашно; сичкото поръсено с кокосови стърготини  :essen: )
Моите хора ядоха пържоли  >:(  с картофи с кашкавал  >:(  аз им ги приготвих  >:( >:( >:(   казаха, че е много вкусно  >:( 
Обаче десерта много се хареса на всички  :Appetit_17:
Днес  какво съм яла?
сутринта - шарлан
после чай с мед
на обяд ядох чушка, домат, хумус от броколи, 1 кракер, половин чашка сусамов тахан.
току що излапах 5 елданолки  :essen: 
до довечера нищо няма да ям. Даже обмислям възможността да започна гладолечение. Пълен курс. Имам един зъб с кистичка на корена. Доктора вече цял месец се мъчи върху него. Не изчезва и по наболява. Чудя се дали да не помогна с каквото мога. ОСвен това си правих цитонамазка и резултата никак не ми харесва.
Какво ще кажете да погладувам, а?
Не ме притеснява гладуването, а отслабването  :surpris_23:  Никак не искам да отслабвам  :surpris_25:
Активен
Намасте :)

Кате

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 247
« Отговор #302 -: 20-10-2009, 13:54:20 »

Честито на рожденичката и на найната майка :)   :flowers2:  :-*

Таткото на детето ми е от едно село до Козлодуй, където имат такава традиция - като се ходи на рожден ден, на който присъстват и родителите на рожденика, гостите първо поздравяват родителите с "честита радост", ( все едно 4е току що ти се е родило бебе   :D ) а едва после и самият рожденик. това се прави дори и рожденика да на 50 например   :surpris_23:  много се смеех в началото, ама сега съм го приела за нормално и даже ми е приятно
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #303 -: 20-10-2009, 14:11:03 »

Абе честита радост..нали знаеш- малки деца, малки ядове, големи деца- големи ядове  :whistling2 - emotloader:
Дарби, що не пробваш с кислородната вода дето бате Бино я препоръча, за зъбчето? Или то е вътрешно?
А с гладуването внимавай..да не вземе да ти падне зъба вместо да се оправи  ;)
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #304 -: 20-10-2009, 19:32:36 »

Лелче,аз на твое място бих погладувала,после ще ги оправиш килограмите.Пък и това за цитонамазката дето викаш........какво излезе?ПАП 1,2,3??-тази класификация нали беше свързана с цитонамазката или бъркам ???
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #305 -: 20-10-2009, 21:02:06 »

Киста до корена на зъба и аз имам. Външна е. Предполагам и при Дарби е така. Упорито не ходя на зъбар. Обаче и у нас нищо не правя: жабурене и т.н.
Василенче, да, това е: ПАП-овете. Аз да ви кажа в последно време много много нямам вяра на изследвания.
Дарби, или го повтори или направи това, което чувстваш за правилно. Ако чувстваш, че имаш нужда от гладолечение, мятай се.
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #306 -: 21-10-2009, 11:01:12 »

Уф, момичетааааа!  :Confus_3: Гадост.   ???   ПАП 3  >:(  >:(  >:(  Има само още една степен и - сатър!
Ши почвам да гладувам.  :angel: Днес съм на чай и плодове. До петък  ще си изям авокадото, кракерите, елданолките и от събота съвсем ще се отдам на отшелничество.
В събота и неделя ще си изчистя дебелото черво. И минавам на плодово-чаен режим. Всъщност още се чудя дали да не мина на сокове от зеленчуци. Ще правя клизми през цялото гладуване.
Трябва да се захраня до 30-ти ноември, че съм родена тогаз  :whistling2 - emotloader:
Аз вече съм имала ПАП 3 "Б". През 2005 год. Тогава аха-аха да легна под ножа. Абе за това вече писах...
Та тогава до 1 година стана ПАП 1.
Почвам гладуването ! Няма отлагане.
Немога да си обясня обаче, защо при моя начин на хранене пак се е получило такова изменение в клетките на маточната шийка  ???
Да му се не види. А да ви кажа нямам никакви оплаквания. Нищо не ме боли. Чувствам се жинзена и имам много енергия
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #307 -: 21-10-2009, 11:10:01 »

Дарби, пригласям на Вери да си направиш пак изследване, може би в друга лаборатория. Дано да се оправиш скоро!! А още по-дано- да нямаш причини за притеснение!  :kisss:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #308 -: 21-10-2009, 11:14:34 »

Сокове,твърдо ЗА! :laugh:
Зелена ябълка,червено цвекло,морков. Аз така правя. Също и лилаво(черно)грозде смляно със семките.
Успех,с теб сме, сега ще се разровя да видя какво може да излезне за причина,хммм :surpris_23:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #309 -: 21-10-2009, 11:17:37 »

Прегръдки, Дарби, чела ли си ГНМ- http://www.gnm-bg.com/...не всички болести идват храненето  >:(
...аз не съм си правила изследвания десет години  :Confus_3:  ::) :-[
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #310 -: 21-10-2009, 11:36:56 »

Лелче,да,хренето е едно на ръка,но си има и други механизми,които движат тези неща-болестите.Това може да се причини и от някаква твоя негативна нагласа към нещо или някого,но не е задължително ти да я осъзнаваш...Но има нещо щом прави как да го нарека.....рецидиви.
Ако не стане с гладуването,мога да те срещна с  един човек,ако е съгласен(и ти също),той може да ти каже какъв е корена на проблема.
Активен

Кате

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 247
« Отговор #311 -: 21-10-2009, 12:04:11 »

Дарби, аз чета сега "Излекувай живота си' на Луиз Хей. На края на книгата тя описва собствената си история и един етап от нея е, че е имала рак в областта на влагалището и се справила с него. Преодоляла го е и е оздравяла без операция. Твоето разбира се не е такова, но понеже пак е в тази област, ще ти препиша какво мисли тя за това:
"Ако се бях подложила на операция, която да премахне рака, а не бях изчистила умствената нагласа, която го е създала, тогава лекарите щяха да си режат парчета от Луиз, докато накрая нямаше да остане нищо, което да режат. Тази идея не ми харесваше. Аз вярвах, че ако съумея напълно да се освободя от мисловната нагласа, причинила заболяването, тогава нямаше да има нужда от операция.Знаех също, че трябва да обичам себе си много повече, отколкото дотогава."
Накратко, започнала е да се храни здравословно, пречистила е тялото и ума си, освободила се е от подтисканите в нея отрицателни емоции,модели и нагласи и се е занимавала с рефлексотерапия на стъпалото. От една друга нейна книга знам и че е станала суровоядка и сама си е отглеждала зеленчуците.

иначе и аз мисля че е добре да направиш още едно изследване
« Последна редакция: 21-10-2009, 12:06:23 от Кате »
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #312 -: 21-10-2009, 16:01:23 »

Приятели, благодаря за добрите думи! Прегръщам ви всички и се радвам, че ви има.
Всъщност не си мислете, че съм провесила нос и се чудя от къде да я захвана. Пътя е ясен.  Освен това съм сигурна, че мога да стигна до края. А краят  е  пълното здраве  :whistling2 - emotloader: 
А къде изчезна Вал....
След високата температура се загуби това момиче ....
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #313 -: 21-10-2009, 16:06:27 »

Освен да е гъбично,четох,че царевицата убива гъбите,аз ще пробвам с млечна(ако все още има)
От много плодове и ядки,може да се увеличи риска от гъбична инфекция.
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #314 -: 21-10-2009, 17:47:42 »

Бенато, нали знаеш, че всичката ни царевица била ГМ...поне така се изказаха институции даже.
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #315 -: 21-10-2009, 22:18:11 »

Тази вечер съм сама и изпитвам изтинско блаженство. Да ма прощава господ, обаче точно така се чувствам. Любимия ще отсъства няколко дни.  Е, не съм съвсем самичка, децата долу шумят, смеят се, но то си е един приятно дразнещ звук.
Пуснала съм си мантрите, които Петко е посочил в дневника си. А те ме върнаха в Непал. А като бях в Непал не бях вегетарианка, камо ли суровоядка. Много вълшебно ми подейства аурата на тази държава. Сега вече като съм с този акъл искам пак да отида там. Вече със съвсем друго око и със съвсем друга душа ще се насладя на атмосферата.
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #316 -: 21-10-2009, 22:59:41 »

Много е хубаво да оставаш сам за малко поне, да имаш време да практикуваш мълчание  :peperudi:
...и аз мечтая за някоя азиатска държава, тази мечта ми е в касичката с желания   :sorcerer - emotloader:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #317 -: 22-10-2009, 05:28:58 »

И аз си мисля, че истината е на изток. По тоя повод две дзен мисли:

"Правилният начин да живееш е да не правиш нищо действайки, а да правиш всичко бидейки."

"Кое е най-чудното от всички чудеса? Че седя сам в тишина." :love_028:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #318 -: 22-10-2009, 15:33:28 »

Какво да пиша.... днес чай, плод,чай, плод, чай... още един плод и още един чай и ши спя гладна  :Content_4 - emotloader:
Вече отслабнах едно кило. и дънките ми почнаха да се въртят олоко дупето.
А ако знаете какви хубави дрехи съм си купила за есента.... Сега ще ми станат широки и няма да мога да ги нося... Тюх  :surpris_25:  Да не говорим, че като отслабна хич не се харесвам  :Confus_3:
А снощи се наспах върховно. Сама в цялото легло, по диагонал.... Мм голям кеф. И се събудих в 5,30 бодра. 
« Последна редакция: 22-10-2009, 15:35:48 от DarbyMac »
Активен

megusta

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 123
« Отговор #319 -: 22-10-2009, 16:02:49 »

Здравей Дарби,

кажи почна ли с гладуването, ще се радвам да си ми компания.
Съжалявам за резултатите, но действително ги провери още веднъж. И най-важното - не се шашкай! Стреса и паниката са най-големия враг - знаеш.
Моята свеки е с операция /ти няма да стигнеш до там/, правена 90-те и се шегуват с нея че е ветеран в онкологията. Да е жива и здрава - такъв инат и здрав дух рядко се среща. Утре се връща от разходка в Италия.
Стига за това...
Ти да не би да си взе дехидрататор и да съм изпуснала, как го правиш това патладжанено мезе - фурната ли?
и да питам от къде е рецептата за хумоос от броколи.
Нали не съм се вясвала тъдява отдавна, имам много да наваксвам.

Активен

Страницата е създадена за 0.073 секунди с 22 запитвания.