Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на ДарбиМак  (Прочетена 136115 пъти)

megusta

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 123
Re:Дневникът на ДарбиМак
« Отговор #320 -: 22-10-2009, 16:03:39 »

еееееее не е истина,
публикуваме по едно и също време!
Такмо се заех да пиша и един клиент ме хвана на телефона - та половин час. Ето те и теб гладуваща вече!
« Последна редакция: 22-10-2009, 16:05:30 от megusta »
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #321 -: 22-10-2009, 16:14:07 »

Дарби, снощи си препрочитах статии от едно здравно (и здравословно) списанийце, и виж ти на какво попаднах: става въпрос за ПАП тестове, правени в канадска провинция- установява се, че 50% от клетките, които първоначално са били диагностицирани с някава аномалия, се връщат към нормалното. Друго изследване в Англия установява, че в 60% от диагнозите с ПАП тестове са грешни! На мен това ми звучи като много ненадежни тестове. Според мен продължи си с глдуването, но и си направи още един тест след известно време ;)
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #322 -: 22-10-2009, 16:32:47 »

Анджи, благодаря за инфото! Абе знам си аз, че тия клетки ще се върнат в нормалното си състояние. Аз тази година вначалото имах големи ядове с майка ми, баща ми, брат ми. Още тогава почувствах, че нещо ще ми стане. След като поотминаха неприятностите направих едно гладуване. Явно не е било достатъчно. Сега катосъм в душевен почти покой мисля, че ще имам отличен резултат. А, че ще синаправя ново изследнане е съвсем сигурно. Само, че като се полекувам по моя си начин. А стоматолога днес ми предложи да ми сложи антибиотик в канала на зъба за да ми мине нещото там, което не е гной, но се надува и боли. Казах му, че абсолютно отказвам и след месец ще се видим за да проверим има ли там инфекция или няма. Той ме гледа учудено и много се обиди. Как да му обясня, че тоя антибиотик ще ме отрови допълнително. Хем дано мине тая киста... А доктора е симпатяга... Не искам да си развалям отношенията с него :)
Мегуста, гладуваме значи заедно. Моите първи два дни минаха без никакви проблеми. В събота и неделя ще си правя клизми. Ще пия сокове от зеленчуци. Реших да не изяждам  кракерите - ще ги дам на любимия. Или на кучето  :surpris_25:
Патладжаненото мезе ( http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-osnovni-iastia/patladjaneno-meze/) си суших във фуртата. Тогава няма дехидратор. Сега имам,но скоро няма да го ползвам. Чесно казано тази седмица съм много заета и уреда още седи в багажника на колата ми. Даже днес симислех, ченикъде не прочетох на кутията, че това чудо суши на темп. до 48 градуса.
Хумус от броколи видях в сайта на Мер - http://www.zemianazaem.com/?p=103
Ама ти нали ще гладуваш? какви са тези мераци за манджи  ;)
Активен
Намасте :)

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
« Отговор #323 -: 22-10-2009, 19:05:26 »

Петко, СУПЕР са мислите, особено втората!  :)
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

megusta

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 123
« Отговор #324 -: 23-10-2009, 10:24:09 »

Ама ти нали ще гладуваш? какви са тези мераци за манджи  ;)

Аз си гладувам без проблем :whistling2 - emotloader:, но мераци за готвене са ми много странни, вече писах тези дни че като вляза в режим и почвам да експериментирам и да готвя нови неща за домочадието - и само ги гледам ккак се облизват - що за странен мазохизъм не мога да разбера  :Confus_3:

Щерката обича броколи - да не повярва човек, та затова. А на последък на мама приценсата ги предпочита сурови и карфиола и броколито.
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #325 -: 23-10-2009, 11:15:48 »

:kisss:"Тук е мястото да споделя един интересен случай, който ми разказа с. Йорданка. "На петия ден на обяд, след като си изядохме житото, Учителя каза. "Рекох, идат". Аз веднага погледнах през прозореца, мислейки, че някой ни идва на гости. Учителя се засмя и каза. "Не, рекох, новите клетки идват". Житният режим е даден за обновяване клетките на организма и както се вижда това става на петия ден. Именно на това се дължи и тази лекота и хубаво чувство, което ние придобиваме от петия ден нататък и ни става значително по-леко и приятно."
в. „Братски живот“ 7 бр. декември 2005 г
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
« Отговор #326 -: 23-10-2009, 12:07:43 »

Лелче и аз така започвам да готвя,когато гладувам.Много странно :surpris_23:
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #327 -: 23-10-2009, 12:40:18 »

И аз :Content_4 - emotloader:
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #328 -: 23-10-2009, 13:38:35 »

7 - чай    :surpris_25:
8 - сок от цвекло  и морков  :Appetit_17:
10 - ябълка  :whistling2 - emotloader:
12 - чай  :surpris_25:
14- круши - 2 бр.  :Appetit_17:
16 - чай  :surpris_25:
18- йога  :Content_22:  :peperudi:  :love_028:  :angel:
20 - чай  :surpris_25:  :surpris_25:  :surpris_25:  :surpris_25:  :surpris_25:

много искам да остана някъде сама и да не ме занимавай никой с нищо...  :surpris_23:
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #329 -: 23-10-2009, 13:43:57 »

Дарби, защо е толкоз тъжен чая ти  :) :love_006 - emotloader: не обичаш ли  :Appetit_17:
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #330 -: 25-10-2009, 17:43:43 »

Дани, тъжен беше щото бях гладна
сега вече несъм
два дни съм на прочистване на червата
мноо хубаво се получи
днес съм на една чепка грозде и едно смути. А и чай пих на обяд. А  и на йога ходих.
Сега пък хич не ми се яде
и няма да ям защото дане се насилвам
само топла вода ще пия
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #331 -: 25-10-2009, 18:16:55 »

:Content_14: а ти колко дни ще правиш гладуване
Дарби, да те питам- просо покълвала ли си :surpris_23: накиснала съм да пробвам, да разнообразя малко
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
« Отговор #332 -: 25-10-2009, 18:25:14 »

Даниелче, ако е олющено просото, хич не го и чакай да покълне :surpris_23:
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #333 -: 25-10-2009, 19:48:41 »

жалко :'( изпразнила съм почти шкафчето с продуктите, та до просото стигнах...пак трябва да се пазарува...ръж също не съм покълвала до сега, какво да търся- да не стане като с просото, елдата и овеса  ;D
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
« Отговор #334 -: 25-10-2009, 20:21:10 »

ръжта покълва... и е супер :Appetit_17:
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
« Отговор #335 -: 25-10-2009, 20:58:34 »

Да,ръжта става добре :)
Активен

radosti

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
« Отговор #336 -: 25-10-2009, 21:23:42 »

Да,ръжта става добре :)

Според мен е доста жилава...
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #337 -: 25-10-2009, 21:31:31 »

Дани, смятам да гладувам 20 дни и да се захранвам 10.
Просото не се мъчи да го покълваш - няма да стане. Но като постои във вода ще поомекне. ПРавила съм кракери с просо и става, но трябва да има повече от другото - ръж, жито, елда. Незнам защо не ти се получава елдата. На мен тя най-много ми пасва на вкуса и я слагам на всичко. Всъщност обичам кракери от ръж или елда. Житото го ям така направо.
Аз пък не можах да покълна амарант. Верито писа, че за 6 ч. било готово. А при мен не. Седя две деннощия и хич непусна никъв кълн. Ама пак го изядох де.
Но това беше отдавна, отдавна - преди 7-8 дни.
А Дани, елдата ако е кафява няма да покълне, защото е бланширана.
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #338 -: 25-10-2009, 21:40:20 »

:Content_14: стискам палци да мине леко гладуването  :fluretaa:
и захранването  :fluretaa:
 за елдата да, Дарби точно кафява купувах до сега, не бях обърнала внимание и се мъчех да правя кълнове от нея  :Content_4 - emotloader:  :-[  Жал ми е да изхвърля  просото и сигурно като се понакисне ще го поръсвам на салатите  :)  :surpris_23:
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #339 -: 25-10-2009, 22:26:14 »

Дани, няма да я изхвърляш елдата. Кафявата де. Можеш да я мелиш с мелничка на брашно и да я слагаш в кракери, салатки. Като е наисната незнам какъв вкус ще има. Аз много отдавна не съм яла бланширана елда. Но преди няколко години си купувах само от нея и я варях съсзеленчуци. Много ми харесваше.
А гладуването ще мине  :Confus_3:  Благодаря ти за подкрепата.  :thankyou:
Да взема да ви пиша как си прочистих дебелото черво. Може пък някой да придобие кураж за подобна процедура.
Всъщност знаете, че от сряда съм на чай и плодове.
В петък в 14 часа изядох една ябълка. В 16 чай с мед, 18 йога, 20 чай от сена. Легнах да спя. През ноща ставах до тоалетната. Беше с леки болки, и ме позадържа в тоалетната.
Сутринта в събота станах рано и пих топла вода - 500 мл. После в 8 часа пих чай от сена. Пак ходих до тоалетната. Отделяха се твърди частичи и слуз. Пак пих топла вода. Мислех, че ще съм много изтощена, и се бях подготвила да се затоплям с електрическа възгланичка. Но след това изхождане усетих енергия и реших да отида да потичам.Мер е писала, че бяганетовърши същата работа като затоплянето.  Смятах да тичам само 2-3 км, но като ги изминах имах още сила и бягах 5 км. През цялото време си повтарях - твърдите частици се отлепват от дебелото ми черво и после лесно ще се освободя от тях. И така през цялото веме. Дори по едно време  почнах да усещам нещо като лека болка - горе долу където е черния ми дроб, а всъщност то беше извивката на червто на това място. По време на кроса минавам покрай едначешма. Реших да си изплакна устата и неможете да си представите какви гадости се отделиха от езика ми.Прибрах се и пих топла вода. Все по 500 мл. Видах си езика на огледалото. Такъв оранжев език имах - обложен и много гадн на вид.  Получих позиви и ходих в тоалетната. Изпразни се червото и излизаха твърди частици и пак слуз. Взех гореш душ и реших да полегна. Мислех, че веднага ще си направя клизма, но дъщеря ми с гаджето си бяха в къщи и не беше удачно. Така си полегнах и ме втресе. Студено ми беше завих се с дебела завивка. Така полежах и четох книга. Пак пих топла вода. Ходих  в тоалетната, но се отделяше само слуз. Най-после към 16 часа децата излязоха и аз се захванах с клизмата. Направих я с урина. Още от петък вечерта събирах урина.  Разполагах с  1,5 л.  Цялото количество се събра, и даже можех още да сипя, но не разполагах с материал. Направих свещ, лежах настрани, после рало.... ОСтанах така легнала 15 минути и хайде в тоалетната. Исках да издържа повече, но не можах.  Почти никакво твръдо нещо не излезе от мен. Само течността – чистичка . Веднага след това изпитах умора. Легнах и полежах около час.
След това като скочих ,че като се разшетах. Елате да видите. Такива сили ме обзеха. Беше само около два часа. В 20  часа адски ми се доспа. Легнах си и спах като бебе. Такъв дълбок сън и толкова спокоен... Аз по принцип спя хубаво, но тази нощ беше супер сън.  Сутринта много рано станах. Цял ден съм бодра и с много добро настроение. На всичко отгоре нищо не ми се яде.
Активен

Страницата е създадена за 0.086 секунди с 22 запитвания.