Когато организма се нагоди към даден вид храна, приемът на друг вид храна предизвиква дискомфорт.Аз преди години съм употребявала стандартната готвена храна, която включваше и месо.Постепенно отказах месото, млякото, яйцата и всички храни от животински произход.Днес, вече се храня с кълнове , сурова храна и варени или печени картофи / пролет и есен заради язвата /Днес всеки прием на топлинно - обработена или животинска храна / сурова / ми предизвиква дискомфорт - повръщане, лишеи по кожата, странно чувство за парене по целия хранопровод и венците.Това е така, защото организма по - лесно по принцип се нагажда към естествената за него храна.За човека тя е растителната, човека не е хищник, съдейки по устройството на целият храносмилателен тракт.Преди години съм употребявала сурови жълтъци, още когато се хранех с обща храна, вкл. млечна.Предизвикваха ми толкова силни болки в стомаха, че начаса се отказах от тях.Днес не ползвам също и млечни продукти.Така, че според мен - не се ли чувстваш добре от дадена храна - просто я откажи и това е.
Поздрави !