Аз проблеми със сиренето никога не съм имала - въобще не обичам бяло саламурено. Обичам кашкавали, топени, пушени, сини, бри-та, но не и саламурено. Сега съм само на извара, прясно мляко и кефир. Кисело мляко много обичах, но нещо ми писна и не съм яла от месеци. Въобще, млечните да ги консумирам веднъж седмично, почти не ми се прияждат. Но храчки, пъпки, сополи - такива странични ефекти не забелязвам.
И аз имах огромни гнойни пъпки в периода, когато консумирах малко повече месо. Много се чудех от какво са, с какво ли не се мазах. Окончателно спрях месото и сега инцидентно да ми се появи някоя пъпка, най-вече през ПМС периода, което си е абсолютно нормално.
Делфин, има сирена от пастьоризирано и непастьоризирано мляко. Вторите са доста скъпи и се намират рядко в България. Аз лично само веднъж съм пробвала такова - беше оригинален Рокфор от сурово овче мляко.
beelee, веднъж имах щастието да опитам оригинални швейцарски сирена. Хич и нямаше да се сетя за нашето сирене ако бях в Швейцария. Но всеки си има вкус;) "Боженци" последно ядох на Нова Година, че бях баш в региона. Усетих веднага нишестето.