Скъпи колеги
след 8 дни и половина на житния режим реших да си направя прочистване на черния дроб. Вчера беше Екадаши
Ето какво направих:
Закуска: Жито с мед и орехи
Обяд: Жито с мед и орехи
След това не ядох нищо, бях си взела моркови, ябълки и цвекло за сокчета, но имах 1000 ангажимента и не стигнах до тях, просто не ядох нищо. Към 9 часа (доста късно) направих Шанка-Пракшалана. Първата ми грешка беше, че забравих да сгрея водата. Чак вторите 6 чаши бяха с подходящата температура. Доста бавен беше ефекта, примерно час мина преди повика, но беше на 100%
докато я правех шанката ми стана много студено, не знам защо...После, след като ходих до тоалетна някак си почувствах радост в целия си чревен тракт, много готино усещане!
След това, към 10.30 напълних най-голямите си чаши до горе с шарлан и лимонов сок и ги изпих за нула време, шарланчето не ми беше никак гадно, обаче тоя кисел лимон простоооооо
След това си легнах, след около половин час ми беше последния повик към тоалетната преди да заспя, изкарах почти бистра вода. Продължаваше да ми е студено и да ме тресе. После се събудих към 3.30 с голям зор, но нямаше топчета. Усещах, сякаш съм интоксикирана и върнах някаква част от поетия лимон и шарлан, явно не съм успяла да го усвоя целия. 100% беше заради късното начало на процедурите. Обаче поне не ме тресеше вече и пак си легнах и заспах, събудих се преди малко и пак беж в тоалетната. Изкарах огромно количество маслинено-зелена рядка желирана маса, но пак без топчета. За съжаление нямах с какво да си нагрея областта на черния дроб, разчитах че навън е 30 градуса но явно не е достатъчно. Така грешките станаха 3 - късно начало и липсата на загряване на съответното място.
Въпреки това, в момента се чувствам супер добре
Същата радост като след шанката я изпитвам вече в цялото си тяло, много ми е готино и леко.
Обаче ще направя и четвърта грешка, щото нямам зеле - мисля зарзаватите от вчера да ги изстискам на сокове и да си цъкам през деня, а на обяд или вечеря да хапна салатата метличка, според кога огладнея.
Не съм очаквала някога, че ще си усещам целия храносмилателен път напълно празен, без никакво чувство на глад! Изобщо снощи преоткрих себе си
Докато правех упражненията на шанката усещах всяка гънка на червата си, през която водата минаваше. Тук-таме имах подръпвания, прерязвания, но не силни, явно само откъртвания на разни шлаки. Радвам се, че го направих, въпреки леката импровизация
Поне вече знам със сигурност че трябва да се почне рано и задължително да се загрява мястото и следващия път ще се погрижа.
Останалото си е както преди житния режим - пия по 3 литра вода, никакви суплементи и никакво кафе.
Можело, ша знайш!
Аде чао засега и по-здрави