много суровоядци взимат суплементи към храната. Дори вземат ензими въпреки, че храната, която приемат е пълна с ензими.
Взимат, така е. Но моите наблюдения са, че се прекалява с добавките. Не знам мода ли е, страх ли е, пристрястяване ли е.
Когато мъжът ми ходи да си прави изследването на живата кръв при един суровоядец-натуропат, неговият съвет беше само месец да пие определени добавки. А ензимите, ако реши, може да ги взима за по-дълъг период. Интересно ми е на мен какво ще препоръча. Така и не успях да отида тази година.
Вал, дори да се окаже, че е щитовидната, бих се обърнала към хомеопат. За мен винаги има някаква причина, за да е разбалансирана дадена част, орган от нашето тяло.
При мен има моменти, когато чувствам, че все едно някой ме "хваща" за гушата. Знам какви спомени, ситуации, чувства провокират това усещане, където е щитовидната жлеза. Говорила съм с моята лекарка-хомеопат, но трябва да оправя едни неща, за да ми препоръча лекарство. А и съм убедена, че ако си разреша един стар проблем/конфликт, нещата ще се нормализират.
При теб, мисля си, че точно страхът да не напълнееш ти играе лоша шега. Ако се освободиш от този страх, може и да има промяна в кантара. Приеми се такава каквато си. Няма да стане от раз. Помисли си, анализирай и се успокой.
Мисля си също, че много липсват зелените неща в менюто. Ако няма как да си набавяш пресни зеленолистни, бих те посъветвала да пиеш водорасли като Деси.