Вал, нормално е, мила, спокойно, и не значи че си много токсична - избий си го от главата
. Всеки път като се спре или дори само малко се понамали храната (плодове и пр.), вкусът в устата става кофти. Мен по време на водно гладуване ми горчи постоянно - пия вода, горчи; дишам дълбоко чист въздух - бре, пак горчи
. А при сухото гладуване от втория ден дъхът ми се вмириса на ацетон. Мисля, че е нормално, пък и организмът винаги има от какво да се чисти - дори от мръсен въздух, хлорирана вода, а и токсини на психично ниво
.
Дините са ми любими, но още не им е сезонът... Като стане, лятото мисля да почна пречистване на бъбреците с динен режим
.
Щурчо, преди не можех без дъвка - за "свеж дъх", когато няма как да си измия зъбите навън, или просто за някакво занимание (демек, дъвчене). Но от доста време не съм си купувала и мисля, че е по-добре - имат аспартам и какво ли още не, което съвсем не ни трябва. За добър дъх има и много други природни средства (сдъвчи 2-3 зърна карамфил, например
), а пък ако много ти се дъвче нещо - мед с восъчна пита е екстра вариант, продават се в магазините за пчелни продукти
.
Впрочем, веднъж попитах зъболекарката си каквоо мисли по въпроса и, интересно, ама и тя се изказа против тях - каза, че от тях стомахът отделя сокове, което системно и в големи количества може да доведе и до язва даже; че слюнката да циркулира в устата ни повече от 5-10 минути съвсем не е добре за зъбите; и че ако сме навън и нямаме паста и четка, по-добре да изядем една ябълка. Е, ето че за нас няма проблеми
.