Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневник на Вал  (Прочетена 99865 пъти)

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
Re:Дневник на Вал
« Отговор #260 -: 30-04-2010, 22:26:17 »

Цитат
   и внимателно с тези дини...
Защо?
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #261 -: 01-05-2010, 11:03:27 »

Днес се събудихме в голямо настроение цялото семейство. Много обичам като малкия се събуди и започне да си пее и говори. Ето такъв будилник обичам да ме събужда.  :heart_2: Изпълних си моите процедурки - жабурене, гимнастика, петимата тибетци и изпих цели 5, че даже 6 чаши гореща вода. Не мога да кажа, че се изпотих, но аз май бях почти без дрехи. Взех си душ, но не се обтривах както каза Бенато. Незнам дали не си внушавам, но след като изпих тези 6 чаши и много ми се доспа отново. Дано да е за кратко това, че много мразя да ми е такова спящо. Да не говорим , че имаме отдавна плануван за днес излет семейно в гората около "Аладжа манастир". Който е от Варна знае колко е хубаво там. Ще трябваме да се ориентирам, т.е. да тръгваме, че да хванем топлото слънце. Нали сме с децата не можем да стоим по хладното. Колкото до храната аз съм много лесна  tooth. За всеки случай ще си взема 4-5 ябълки, но днес незнам дали ще огладнея изобщо след тези литър и половина гореща вода. Забравих да ви кажа, че имам много силен метален вкус в устата. Ама много. То не е от днес и е в резултат естествено на плодово-чаения режим, който почнах. Мислех си обаче , че този вкус се появява в по-късните дни. Леле, ами да не съм много токсична, бе хора? Че то няма от какво. Аз не пуша, не пия, ям сурово. Едно кафенце от време на време ми е порока общо взето. Или май не трябва много , много да се задълбочавам в анализи като се чувствам принципно добре. Мисълта ми беше, че този метален вкус в устата след като изпих и горещата вода сутрин и се засили. Направо сякаш смуча желязо.  tooth  Хайде, че ще трябва да тръгваме. Чао и хубав ден на всички. :peperudi:  :heart_2:
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #262 -: 01-05-2010, 11:13:43 »

Наистина е много красиво там, миналата година ходих до манастира, но много набързо, защото заваля  ;D
Хубав ден Вал :Content_22:
Активен

Shturcho

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
« Отговор #263 -: 02-05-2010, 09:22:31 »

:peperudi:
Вал, за дините просто имах предвид, че са внасяни от някъде, пътували са много, имат доста нитрати...ама то понякога не може..трябва да се 'имнизираме' срещу нитратите.

какво мислите за дъвките?
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #264 -: 02-05-2010, 09:36:48 »

Вал, нормално е, мила, спокойно, и не значи че си много токсична - избий си го от главата  tooth. Всеки път като се спре или дори само малко се понамали храната (плодове и пр.), вкусът в устата става кофти. Мен по време на водно гладуване ми горчи постоянно - пия вода, горчи; дишам дълбоко чист въздух - бре, пак горчи  tooth. А при сухото гладуване от втория ден дъхът ми се вмириса на ацетон. Мисля, че е нормално, пък и организмът винаги има от какво да се чисти - дори от мръсен въздух, хлорирана вода, а и токсини на психично ниво  ;).
Дините са ми любими, но още не им е сезонът... Като стане, лятото мисля да почна пречистване на бъбреците с динен режим  :Appetit_17:.

Щурчо, преди не можех без дъвка - за "свеж дъх", когато няма как да си измия зъбите навън, или просто за някакво занимание (демек, дъвчене). Но от доста време не съм си купувала и мисля, че е по-добре - имат аспартам и какво ли още не, което съвсем не ни трябва. За добър дъх има и много други природни средства (сдъвчи 2-3 зърна карамфил, например  :)), а пък ако много ти се дъвче нещо - мед с восъчна пита е екстра вариант, продават се в магазините за пчелни продукти  :).
Впрочем, веднъж попитах зъболекарката си каквоо мисли по въпроса и, интересно, ама и тя се изказа против тях - каза, че от тях стомахът отделя сокове, което системно и в големи количества може да доведе и до язва даже; че слюнката да циркулира в устата ни повече от 5-10 минути съвсем не е добре за зъбите; и че ако сме навън и нямаме паста и четка, по-добре да изядем една ябълка. Е, ето че за нас няма проблеми  ;D.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #265 -: 02-05-2010, 09:48:23 »

Цитат
В процес на отказване съм. По едно време като ми беше нервно и много преживях. Сега не съм ползвала от 2 седмици и дъхът ми е дори по-свеж. Иначе от една дъвка нищо няма да ти стане. Били вредни за зъби, стомах. Е, аз засега нито кариеси имам, нито гастрит, тъй че...
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

sunny

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97
« Отговор #266 -: 02-05-2010, 10:10:37 »

Shturcho , нищо хубаво няма в дъвките, но ако ги използваш понякога поне избягвай тези, които са с аспартам. Орбит например.

http://otrova.org/index.php/2009/04/%D0%B5951-%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC/
http://open-senses.blogspot.com/2009/03/blog-post_5568.html

По принцип гледайте за аспартам навсякъде- има го дори в лекарствата. Не говоря за газирани напитки, сладкиши и др. такива, защото повечето от хората във форума такива неща не консумират.  Но разните му там Фервекси и от сорта са бъкани с тоя подсладител.
Единствената дъвка, която съм открила без аспартам, е Хуба буба.
Активен

Shturcho

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
« Отговор #267 -: 02-05-2010, 10:15:51 »

::)
ами аз без да преувеличавам..напоседък ми се гади от този аспартам..най-лошото е, че го има и в пастите за зъби..витамините..както каза-навсякъде.
на мен от орбит почва да ми пресъхва устата.
аз си купувам едни турски, напомнят на борови, и има значително по-малко сладнеж.
мн обичам дъвки, да си пльокам балончета  :bleh
затова ще търся борови оригинални и няма да се отказвам, без подсладители.
а това за пастите за зъби колко сладки ги правят е направо обидно
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #268 -: 02-05-2010, 10:22:48 »

Хуба-Буба пък имат захар. То все тая за зъбите. Сакъз (борова дъвка) и аз искам, но нещо ме е срам да ходя да питам в аптеката, че е възможно да ме гледат странно. Има дъвки с ксилитол (спрягат го като единствения подсладител полезен за зъбите), но за съжаление продаваните в БГ са само микс от аспартам, ацесулфам К и ксилитол.
http://en.wikipedia.org/wiki/Xylitol
Не знам колко е полезно, впрочем. Трябва да се подложи на обстоен тест;)
http://xylit-bg.com/xylit-is.html
Ето едни дъвки, само че куцат откъм други съставки: овкусители, арабска гума, лецитин от рапица (на 100% ГМО. Как може да се консумира нещо, използвано за производството на гориво?!). Другите неща нищо не ми говорят.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #269 -: 02-05-2010, 21:39:52 »

Ден с ден не си прилича, но пък това което ми се случи днес , ми е беден речника да ви го опиша!!! ??? Вчера прекарахме страхотно. Както писах бяхме на излет, бяхме на гости в родителите на мъжа ми, малките бяха много щастливи.
Днес: изпълних си ритуалите. Изпих петте чаши гореша вода. Искам да ви кажа, че след като ги изпия ми се доспива ужасно много. Това, което ви споделих вчера всъщност се оказа , че важи в пълна степен и за днес. Незнам какво ми става? Дали ми пада кръвното, дали нещо друго, но вярвайте ми ходих като замаяна целия ден. Даже искам да ви кажа, че вчера към следобяда сънливостта ми попремина, докато днес дори съм задрямала около 40 мин на дивана. Просто съм заспала , докато четях книга. Друго , обаче искам да ви споделя. Към обяд както си подреждах нещо и от една наистина незначителна реплика на мъжа ми : "Знаеш ли, че си забравила на детето якето в нашите" направо превъртях. Незнам в нервна криза ли изпанах, полудях ли, но такъв чудовищен скандал вдигнах , че просто още незнам какво ме накара така да реагирам? Като се сетя какви думи изрекох само??!! "Не искам да виждам никой, оправяйте се без мен вече, днес не ме занимавайте с нищо, писна ми от всички, омръзна ми" Другите фрази ме е срам да ги кажа. Започнах да блъскам шкафчетата, които подреждах. Изобщо... :Confus_3:Не съм в пред МЦ, изобщо скоро не сме се карали в къщи, мъжа ми не ме е обиждал. Незнам кое ме провокира, но уплаших всички вкъщи. Мъжа  ми излезе с децата на разходка, докато ми премине явно. Още не съм се извинила. Сега незнам спи ли ми се или не. Щото се чувстмам много уморена, но сякаш ако легна нняма да мога да заспя.
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #270 -: 02-05-2010, 21:49:17 »

Вал, това дето ти се спи може да е от промяната на времето към по-топло. И на мен ми се спи тези дни въпреки, че вчера и днес не съм пил топла вода.
На 17-ти лунен ден жените реагират с нервна криза. Ти може да ги усещаш със закъснение тези неща (днес е 18-ти лунен ден)
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #271 -: 03-05-2010, 11:55:39 »

Вал, това наистина може да е от промяната във времето. А защо не пробваш да пропуснеш един ден ригуала с горещата вода и да видиш дали ще ти се спи пак. Защото явно умората е предизвикала според мен тази избухливост. Случва се и не е болка за умиране. Важно е, че го осъзнаваш. Извини се на твоя човек и съм сигурна, че ще те разбере. :)
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #272 -: 03-05-2010, 15:12:59 »

Миличка, това също може да е криза на изчистване  :(. Както вече се спомена, токсините и отровите в нас далеч не идват само от храната (де да беше така!) и за съжаление сме ги трупали с години и може да дремят в нас от един Бог знае кога... И в резултат на такива очиствания, като това с водата, не се знае какво, откъде и откога може да излезе наяве (Малахов в много от книгите си говори за "психически потискания") - направо си е стряскащо наистина, та не се и учудвам, че ти е притеснено  :'(.
Сигурна съм, че ще се оправи работата и ще ти става все по-добре, а сега просто се извини на фамилията и обясни положението (доколкото е възможно). Нищо фатално не е станало, на всеки се случва; ние сме хора, не сме машини  :).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #273 -: 03-05-2010, 23:01:23 »

Днес продължава да ми е нервно и напрегнато. И още не съм се извинила. Освен това цял ден ми се яде солено. По принцип ми е осми ден от плодово-чаения режим. Но стана така, че изядох един домат и една краставица. Направо не ми се гледаше сладко /под сладко имам предвид плодове/. Като се сещах през деня за протокал или ябълка , които иначе много обичам и ми се повдигаше. Исках кисело, солено. Затова посегнах към домата. Т.е. моя плодов режим приключи, защото дефакто се захраних. Не много успешно, даже не съм се теглила. Но явно нещо съм претоварена психически. Ще трябва да се възползвам от идващите почивни дни и да се отдам на релакс, четене на книги, разходки. :peperudi:
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #274 -: 04-05-2010, 08:54:17 »

Вал, доматите и краставиците пак са си плодове, но не сладки. Така че не си объркала нищо според мен.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #275 -: 04-05-2010, 15:00:48 »

Вал, яж/пий нещо кисело. Киселото донякъде компенсира липсата на сол. Доматът уж е плод, а някаква краставица, която е 90% вода не знам как би могла да ти провали режима.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #276 -: 14-05-2010, 00:34:36 »

Да ви се похваля успях да се отдам няколко дни на почивка. Възползвах се от четирите почивни дни , които се бяха събрали и хванахме самолета. Междудругото за пръв път се притеснявах малко от пътуването , заради вулкана, но Слава Богу всичко беше наред. Толкова ми беше нервно последните работни дни през изминалата седмица, че още се чудя защо така бях изтрещяла. Сякаш бях изяла една тава джолани  tooth  tooth хахаха, представяте ли си? Сега вече съм наред :Content_4 - emotloader: Малко в повече ми идват сякаш задачите напоследък. А пък резултатите позакъсняват. И това явно ми е разбъркало лимките в главицата. Иначе мога да докладвам, че промяна в режима ми на хранене няма. Карам си я изцяло на сурово. Чувствам се супер. Само, че сега хапвам само плодове и зеленчуци. Нещо не ми се ядат кълнове и ядки. Но то това си е временно при мен. Аз си знам. Като със зелената салата. Направо като за световно се тъпчех с нея. Добре, че вече ми втръсна, щото искам да ви кажа, че я овкусявах с доста зехтин и лимонов сок. А аз като прекаля със зехтина и кантара ми се обажда >:(Наистина. Даже вчера си мислех , че това вече хич не  е честно. Явно с годините ми е се е забавил метаболизма. Защото малко да се отпусна / говоря за отпускане със сурова храна, разбира се!/ и хоп едно килце. Представяте ли си да бях "всеядна"?  :surpris_22: Иначе другата радостна вест е , че най-вероятно ще мога да се запиша в курса на Норбеков, който започва във Варна в края на месеца. Напоследък нямам много време да пиша , но ви чета и следя. Да не си помислите че съм ви забравила! :heart_2: :heart_2:
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #277 -: 21-05-2010, 00:27:40 »

Мили другарчета
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #278 -: 21-05-2010, 00:30:21 »

ААА, няма да стане  :surpris_25: Моля ви се върнете бутона за промяна! Ами то като пратя без да искам нещо като "мили другарчета" както току-що направих и ставам за смях вече.  toothДа не говорим че забравих какво щях да се оплаквам.  :Confus_3:По-точно мина ми мерака. Лека нощ! :heart_2:
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #279 -: 21-05-2010, 07:17:00 »

tooth Здрасти мила Вал  :love_026:
Активен

Страницата е създадена за 0.077 секунди с 22 запитвания.