Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневник на Вал  (Прочетена 99864 пъти)

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
Re:Дневник на Вал
« Отговор #220 -: 09-04-2010, 07:50:34 »

:kisss:АААААААА, сънищата са си интересна и преинтересна тема.Работата е там, че тълкуването е много тънка работа, защото винаги едно и също действие МОЖЕ да има различни значение, в зависимост от сънуващия, условията в който е сънувано и посланието което отправя.Намерете какво казва Петър Дънов за сънищата.Има и един речник в два тома -Речник на символите /доста скъпички , но много полезни/автори Жак Шевалие и Ален Геербрант на издателска къща Петриков.А, че си избягнала неприятното - избягнала си го, макар и с труд... :Content_4 - emotloader:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #221 -: 09-04-2010, 10:12:38 »

Вал, аз вярвам в сънища. Ако се притесняваш, че си сънувала умрял човек, няма страшно. Нали не те е повел нанякъде? Може би си излезнала от тялото си, там, в Гърция е било астралното ти тяло. После си се върнала във физическото тяло с гръм и трясък и затова е станал този инцидент.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #222 -: 09-04-2010, 10:15:30 »

Здравей, наистина интересен сън. Според мен те е предупредил да се пазиш от определени хора, но не е задължително това да са тези неприятните, които си сънувала. Те са се появили просто символично.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #223 -: 09-04-2010, 10:21:12 »

Всъщност, ако ти е интересна тази теория с излизане на тялото, можеш да потърсиш литература и да се научиш как да контролираш връщането.  ;)
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #224 -: 09-04-2010, 21:47:37 »

Дааа, интересна работа са сънищата. Предпочитам да ги тълкувам от към позитивната им страна. Каквото и да е било аз приемама, че съм преминала опасността. За цигарите , че това момче пушеше - да ще купя. Така правят и други мои познати.
Днес да ви кажа , че много ми се прияде нещо по-мазничко. Авокадото отдавна ми омръзна, маслинки обезсолени също и си купих сусамов тахан. Незнам обаче по колко трябва да се хапва?
Дани, ти май го обичаше? По колко хапваш?
Вери, много хубав , цветен аватар. Впрочем много благодаря още веднъж за книжката за ваксините. :love_006 - emotloader:
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #225 -: 10-04-2010, 07:41:27 »

Вал, аз вчера си правих бананово-таханов шейк от 2 банана, 2 с.л. тахан и 6 фурми. Стана около 600мл и ме засити за поне 5-6 часа. Но пак зависи дали ще ти е към основната храна или ще е междинна закуска. На мен това ми беше обяда.
Активен

hdeshev

• Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
« Отговор #226 -: 10-04-2010, 09:02:50 »

Вал, аз вчера си правих бананово-таханов шейк от 2 банана, 2 с.л. тахан и 6 фурми.
...

Деси, колко вода сложи, за да станат 600мл? Не че ще го правя този шейк скоро  :Confus_3:, ама звучи интересно и мисля да го пробвам.
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #227 -: 10-04-2010, 09:17:57 »

Вал, аз вчера си правих бананово-таханов шейк от 2 банана, 2 с.л. тахан и 6 фурми. Стана около 600мл и ме засити за поне 5-6 часа. Но пак зависи дали ще ти е към основната храна или ще е междинна закуска. На мен това ми беше обяда.
Как ги постигате тези работи,аз след два часа съм огладнял. :surpris_23: :laugh:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #228 -: 10-04-2010, 09:33:22 »

Ако ядеш само сурово става , ако хапваш и термично обработена храна не става :)) от личен опит зная хех  затова се старая вече да карам предимно на сурово
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #229 -: 10-04-2010, 18:21:14 »

Не е само до суровото.
Всеки организъм е различен. Аз не бих издържала 5-6 часа на този шейк.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #230 -: 10-04-2010, 22:02:24 »

Наистина всеки организъм е различен. В смисъл, че някои издържат повече време, други по-малко. При мен пък ден с ден не си прилича. Знаете ли колко пъти съм се самонаблюдавала. Даже и записки стриктни съм си водила, за да разбера някои неща за храненето си, обаче един път се нахранвам с малко, друг път с повече количество храна. И то независимо дали съм се движила повече или по-малко.
Искам, обаче да ви помоля да ми кажете какво мислите за тези, които казват, че не могат да се наситят , ако не хапнат готвено. Аз примерно имам приятели, които казват колкото и да ям салати /т.е. сурово/ не мога да се нахраня , ако не  хапна нещо печено или пържено - с две думи готвено. Не е ли това по-скоро внушение?
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #231 -: 10-04-2010, 22:48:34 »

Вал, и аз само със салата не се засищам, трябва да имам и филийка хляб, крекер или орехи в добавка  :)
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #232 -: 10-04-2010, 23:03:44 »

Дани, кажи за сусамовия тахан? Помня, че ти го обичаше. Не е ли много калоричен? По колко трябва да се хпва?
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #233 -: 10-04-2010, 23:18:32 »

Вал, аз скоро не съм си купувала. Но обичам намазана  филия с една лъжица тахан и малко мед, когато много ми се яде сладко  :Appetit_17:. Или го ползвам за тахомеда на Петко.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #234 -: 11-04-2010, 07:27:19 »

Дани, кажи за сусамовия тахан? Помня, че ти го обичаше. Не е ли много калоричен? По колко трябва да се хпва?
Като всяка мазнина. 600 и нещо калории на 100 грама е. Съответно се ползва както и всяка мазнина - умерено.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #235 -: 11-04-2010, 08:12:34 »

Христо, за този шейк използвам около 300 мл.вода. Но си става доста калоричен с 2 банана, 6 фурми и 2 с.л. тахан. Томирис, според теб колко калории е това?
Мен ме засища доста, но наистина всеки организъм си е индивидуален. Най-много да хапна още някоя ябълка до вечерята. Но също така когато съм по цял ден вкъщи нямам нужда от много калории.
Хората които са свикнали с готвената храна ядат повече като количество, защото просто не хранят клетките си. Суровата храна от своя страна е пълна с ензими, витамини и минерали и по този начин човек с малки количества се засища.
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #236 -: 11-04-2010, 08:58:05 »

Да Деси , и аз стигнах до този извод след едномесечно хранене със сурова растителна храна и го споделих в дневника си :)
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #237 -: 11-04-2010, 09:46:15 »

Христо, за този шейк използвам около 300 мл.вода. Но си става доста калоричен с 2 банана, 6 фурми и 2 с.л. тахан. Томирис, според теб колко калории е това?
Около 433 според http://www.zdravoslovno.com/Calculators.html
За едно ядене си е доста добре.
Не трябва да гледаме толкова калорийния състав, ами хранителните качества на храната, която поемаме. 100 грама лешници са по-калорични от 100 гр бял хляб, но за сравнение на тема полезност и дума не може да става. Калорията е мярка само за енергия и понякога трябва да се отчита при диети за промяна на теглото. Въпреки това, май не е добре да се приемат по-малко от 1000 на ден в продължителен период от време. Клетките гладували. Не знам колко е вярно.
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #238 -: 11-04-2010, 18:45:13 »

Не е ли това по-скоро внушение?
Внушение, зависимост...
Аз се наяждам със салата, но трябва да има кълнове и авокадо вътре.
Ако е само листа и краставица, хапвам малко повече като количество.
А за готвеното, значително съм го намалила. Миналата неделя ядохме веге суши с варен ориз. И цяла седмица съм на сурово. Понякога ми се дояжда варена леща, нахут, боб. Вече много рядко картофи. Оризът е някъде по средата. Но навик, какво да се прави. Но за мен това е по-малкото зло. Алкохол, кафе, месо, животински, шоколад дори вече не консумирам.
Всъщност може би ям много като се замисля, но сигурно е свързано и с кърменето, което все още е често.

Вал, аз щях да ти пиша преди време за моята щитовидна жлеза кога нещо излиза извън строя. Не съм забравила, но просто е дълго и свързано с лични истории.
« Последна редакция: 11-04-2010, 18:47:23 от Вери »
Активен

sis

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173
« Отговор #239 -: 11-04-2010, 18:54:32 »

Редовно си купувам от Метро гръцки тахан "Македония", винаги когато ми се дояде сладко
 си забърквам 2 л. тахан и 1л. мед. Колкото и да е калоричен никога не съм забелязала да влияе върху
 килограмите.
Активен

Страницата е създадена за 0.067 секунди с 23 запитвания.